Consultatii

Consultatii Gastroenterologie


Gastroenterologia este ramura medicinii care se ocupa cu investigarea, diagnosticarea si tratarea afectiunilor colonului, ficatului, pancreasului, stomacului, esofagului, intestinului subtire si a vezicii biliare.


Vezi mai mult

Multi dintre cei care au probleme cu stomacul , se trateaza acasa, fara a sti ca aceste dureri pot ascunde afectiuni grave sau care se pot croniciza de-a lungul timpului, facind tot mai dificila tratarea.

Exista o serie de afectiuni care necesita consultul unui doctor gastroenterolog imediat, cum ar fi bolile de ficat, afectiunile gastrice sau ale colonului, bolile autoimune in care sistemul imunitar distruge organele umane, putand fi afectate astfel vasele sangvine, articulatiile, pielea sau chiar centrii nervosi.

In ultimul timp, numărul hepatitelor autoimune a crescut şi asta pentru că în trecut, multe hepatite cronice erau considerate idiopatice (de cauza necunoscută) dacă nu se găseau markerii pentru hepatita virală B sau C, iar persoana nega consumul cronic de alcool.

"O serie de afecţiuni necesită monitorizare pe termen lung a pacientului, sau screening pentru membrii familiei. Pentru acestea există ghiduri special concepute şi care se modifică periodic în funcţie de noutăţile care apar în urma studiilor clinice.

 In concluzie: nu ezitaţi să apelaţi la medicul gastroenterolog atunci când aveţi senzaţie de arsuri pe esofag, greaţă, gust acru/amar, vărsături, dureri abdominale, tulburări ale tranzitului intestinal, balonare, oboseală, sau vi s-a spus ca probele de ficat nu sunt “tocmai bune”.

Consultatii Medicina Generala


Conform unei definitii aproape unanim acceptate a Colegiului Regal de Medicinã din Londra, medicina generalã este cea care oferã asistenta medicalã primarã si continuã individului si familiei.


Vezi mai mult

Medicul specialist de medicina generala, acceptã responsabilitatea deciziei initiale în orice problemã medicalã a pacientului. El apeleazã la ceilalti specialisti ori de câte ori considerã necesar. El poate lucra singur sau în grup cu alti generalisti si cu o echipã de cadre paramedicale ajutãtoare.

Diagnosticul stabilit de el priveste nu numai aspectul biologic, ci si aspectul psihologic si social. El aplicã metodele preventive, educationale si terapeutice necesare promovãrii sãnãtãtii pacientilor sãi.

Medicina generalã este cea care se ocupã de toate problemele medicale ale persoanei si care, în colaborare cu celelalte specialitãti, cautã sã pãstreze sau sã redea sãnãtatea pacientilor sãi.

In concluzie, generalistul rezolvã singur peste 80% din problemele curente ale pacientilor. Este evident cã de multe ori el nu poate rezolva singur toate problemele medicale ale pacientilor, dar, chiar si în aceste cazuri el îsi asumã responsabilitatea deciziei initiale si stabileste cu ce specialisti trebuie sã colaboreze sau la ce specialisti trebuie sã trimitã pacientul pentru a rezolva în mod optim problemele sale.

Pagini web Bacau