Evis Exera II

OLYMPUS EVIS EXERA II

Echipamentul endoscopic OLYMPUS EVIS EXERA II, marcheaza o noua dimensiune a calitatii imaginii, o noua experienta in performanta endoscopiei, contribuind astfel decisiv la definirea unui diagnostic correct, si mai ales precoce si implicit o conduita terapeutica adecvata.

Pentru cei ce doresc imagini care sa depaseasca limitele precedente, a fost conceput sistemul endoscopic Olympus Evis Exera II, echipat cu o serie de functii inteligente, care permit medicului gastroenterolog sa redefineasca examenul endoscopic. Amintim doua dintre aceste tehnologii de avangarda in endoscopie si anume:

Televiziunea de Inalta Definitie (HDTV) si Narrow Band Imaging (NBI) care furnizeaza noi nivele ale calitatii imaginii.

HDTV

"Imagistica de inalta definitie a fost o dată domeniul exclusiv al cinematografiei profesionale şi a aparaturii electronice video," a spus F. Mark Gumz, president chief al Olympus America Inc "- Cu introducerea acestui sistem revolutionar in tehnica de endoscopie, medicii vor putea ajunge la un nivel mai mare de detaliere în timpul examinarii, argumente care ajuta la evaluarea amanuntita a pacientului."

Sistemul HDTV incorporat un EVIS EXERA II consta in faptul ca numarul de pixeli a imaginii este mai mult decit dublu comparativ cu o imagine standard. Prin aceasta tehnologie, volumul de informatie cuprins in imaginea endoscopica HDTV, este mult mai mare decit pe o imagine endoscopica standard.

Cu HDTV, este acum posibil sa sa interpreteze precis si rapid structuri capilare si submucosale. Aceasta imbunatatire colosala a imaginii permite cresterea capacitatii de diagnostic. HDTV impreuna cu NBI reprezinta o alternativa viabila la metoda de vizualizare cu Indigo Carmin.

Primele comentarii, referitoare la endoscopia HDTV, din partea unor lideri de opinie in endoscopie, care au lucrat cu EVIS EXERA II nu au intirziat sa apara, astfel: "Arata ca o imagine perfecta 3D !" "Chiar si cel mai mic detaliu poate fi imediat detectat" "Un singur cuvant: Briliant !" "Acum vad de ce a fost nevoie de 5 ani de cercetare - dezvoltare".

NBI

Sistemul NBI (Narrow Band Imaging - Imagine in Banda Larga) al echipamentului OLYMPUS EVIS EXERA II, creste vizibilitatea capilarelor (o tumora se caracterizeaza printre altele si printr-o intensificare a vascularizatiei - vascularizatie necesara pentru a hrani tumora).

Datorita caracteristicii biologice a tesutului, lumina in banda larga este absorbita si dispersata diferit de lumina alba obisnuita. Aceasta accentueaza contrastul dintre vasele de sange mici si tesutul normal la suprafata mucoasei. O noua tehnologie de filtrare a luminii a fost dezvoltata, rezultand avantajele majore ale tehnicii NBI.

Vizibilitatea imbunatatita a facut posibil ca aceasta tehnica sa poata dovedi la fel de folositoare ca si chromoendoscopia, dar mult mai usor de utilizat. Acelasi endoscop poate lucra in modul NBI sau nu, printr-o simpla apasare de buton obtinind astfel "Imaginea perfecta pe care o poate vedea ochiul uman"

NBI permite si vizualizarea altor structuri minuscule la nivelul mucoasei, structure dificil de vizualizat in absenta acestei tehnologii. In concluzie, NBI face posibil diagnosticul unei leziuni mult mai precoce, deci implicit interventia chirurgicala intr-un timp record salvind astfel viata pacientului.


Pagini web Bacau